Gemma Luz Bosch - MOVING AIR

[Terug]  Beoordeel dit item
(0 stemmen)

1 juli 2021 - Museum Speelklok, Utrecht

“Moving Air is een combinatie van verschillende disciplines die samengroeien tot een geheel. Aircilla is een kinetische geluidinstallatie. Mijn composities beschrijven de bewegingen die de musici maken. Zo noem ik mezelf geluidschoreograaf. Door middel van beweging ontstaat er geluid.”

Gemma Luz Bosch is pianist, componist en improvisator. Zij studeert dit jaar af aan de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht (HKU) als Music Performance Artist met haar project Moving Air dat te zien zal zijn in Museum Speelklok op 1 juli 2021.
Als maker gebruikt ze een scala van geluiden die normaliter niet gebruikt worden in muziek. Haar klankonderzoek leidde haar tot het bedenken en maken van eigen keramische instrumenten. Zij wil haar publiek nieuwsgierig maken naar de grens tussen muziek en geluid en hun bewust maken van alles wat om hun heen klinkt. (www.gemmaluzbosch.com).

Moving Air wordt een zintuigelijke ervaring en een dynamische voorstelling waarin de toeschouwer ondergedompeld wordt in geluidsgolven, geproduceerd door het ensemble Kaer en de installatie Aircilla, die boven het publiek en het ensemble bevindt, als een zwerm van keramische klankobjecten.

Reactie van commissie:

Spannend of het gaat werken - Indrukwekkend en vernieuwend. Museum Speelklok is exact de juiste plek om dit uit te voeren.

Gemma heeft onderstaande filmpjes gedeeld van de crowdfunding en het openingsconcert op 1 Juli 2021:

Openingsconcert - 1 Juli
Crowdfunding promotion

Foto's van de installatie en concert (foto's 3-5: Kasper van Dijk)

[Terug]   Gelezen: 412 keer

- Like and share us on Facebook: Musicamaxima - stimuleert

Gerelateerde items (op tag)

Steun Musicamaxima