Selma Visscher - Talentbeurs

[Terug]  Beoordeel dit item
(2 stemmen)

Finalist Amsterdam Kleinkunst Festival 2018

Selma Visscher is een aanstormend theatermaakster en kleinkunstenares. Haar teksten en liedjes getuigen van een grote liefde voor zowel taal als muziek. Tijdens haar studie kleinkunst aan de Toneelschool van Antwerpen vond ze een manier om taal en muziek op haar eigen wijze samen te laten komen. Na haar studie schreef ze zich in voor het Groninger Studenten Cabaret Festival, waar ze in 2016 met haar voorstelling Pieletje de juryprijs won. En in april 2018 stond ze met haar nieuwe voorstelling Wat valt er te winnen in de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival.

Ze laat zich begeleiden door haar broer Lars Visscher, die zowel piano als accordeon meesterlijk beheerst. De theaterkrant schreef over haar: De veelzijdige Visscher koppelt een bescheiden préséance aan brutale teksten. De jury van het Groninger Studenten Cabaret Festival vergeleek haar met Katinka Polderman en noemde haar optreden ‘zorgvuldig geconstrueerd, intens en ontroerend’. De jury van het Amsterdams Kleinkunst Festival roemde Selma om haar 'poëtische liedjes, fijnzinnige thematiek en gedurfd concept’.

Ook de pers was unaniem in haar oordeel over de performance van Selma Visscher tijdens de finale van het Amsterdams Kleinkunst Festival 2018:

Uit Theaterkrant: Afgaande op theatrale inhoud was het aanwijzen van een winnaar van de AKF Sonneveldprijs, onderdeel van het Amsterdams Kleinkunst Festival, maandagavond in De Kleine Komedie simpel. ........ Bleef over: Selma Visscher, een frêle, kwetsbaar en eigenzinnig theatermaker. Begeleid door haar broer, een uitstekend pianist en accordeonist.

Maar jureren is nooit simpel. Juryvoorzitter Pietie van Veen haalde in haar beschouwing diverse wetenschappelijk onderzoeken aan die uitwijzen dat ‘humor de hoogste vorm van intelligentie is.’ En humor was het enige ingrediënt dat bij Visschers toch behoorlijk intelligente voorstelling Wat valt er te winnen nagenoeg ontbrak. Sarcasme, volgens een ander onderzoek ‘een teken van genialiteit’, zat, voor de goede verstaander, wel in een aantal van haar liedjes. Zoals die over de verdronken bootvluchtelingen die ook aan de hemelpoort worden tegengehouden, om dezelfde redenen als wij die hanteren.
Gehele recensie lezen: klik hier

 

Uit Parool: Wie gek is op mooie zinnen, poëtische gedachten en fijnbesnaarde liedjes was het best af bij Selma Visscher. 'Ze toonde zich een veelzijdig performer, met een technisch bijna perfect optreden,' aldus de jury. 

Maar de aan het Conservatorium van Antwerpen geschoolde Visscher is vooral een zeer interessante persoonlijkheid, die zich tijdens haar optreden op een roltrap naar de vierde verdieping positioneerde. Die roltrap stond plots stil en ze weigerde verder te lopen. Haar   was immers beloofd dat ze naar boven gebracht zou worden. Een mooie metafoor voor zowel de westerse aanspraak op eeuwigdurend geluk als de behoefte om altijd maar hogerop te komen. ...... De jury merkte terecht op dat Visschers optreden wat dynamiek mistte en ook haar theatrale maniertjes mogen gerust een randje minder. Toch voorspelt ondergetekende haar van deze drie finalisten de mooiste toekomst. Zeker in artistiek opzicht.
Gehele recensie lezen: klik hier

[Terug]   Gelezen: 2212 keer

- Like and share us on Facebook: Musicamaxima - stimuleert

Gerelateerde items (op tag)

 

Stichting Musicamaxima

Correspondentie adres

Koningskruis 26
5081 XM Hilvarenbeek
013 - 505 4359

Registraties

KvK-nr: 69569754
RSIN: 8579.22.634
BTW-nr: NL857922634B01

IBAN: NL02 TRIO 0338 7262 33

Bestuur

- Gertrud Jetten (voorzitter)
- Julie Tims (secretaris)
- Coen van Walbeek (penningmeester)

Contact

info@musicamaxima.nl

Culturele ANBI

Steun Musicamaxima